Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å snakke med nye mennesker og de jeg ikke er trygg på.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg trenger hjelp slitter når det kommer til å snake med nye mennesker å mennesker jeg ikke er trygg på. Sliter med å snake med skjfen min på jobb å andre dette setter en stor stopper for meg har dere noen tips mot for å klare å snakke med han uten pipe stemme, skjelving, å angst?

Besvart 14.09.2018 17:07
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Det forstår jeg blir vanskelig for deg og jeg tror det vil være godt for deg å oppsøke litt hjelp for å få mer tak i hva dette kan handle om. 

Jeg vil be deg om å oppsøke helsesøster på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. Der kan du få hjelp til å forstå mer av hva som gjør at du strever så med å snakke med andre. Sammen kan dere finne ut om dette er angst og du kan tilbys hjelpeteknikker for hvor hvordan du skal styrke deg selv og få bedre selvfølelse og selvtillit. 

Jeg har lagt ved flere artikler som handler om selvfølelse og selvtillit. De tror jeg kan være veldig nyttig for deg å lese. Jeg ber deg følge rådene som gis der. Ta også en titt på linken om sosial angst; www.hjelptilhjelp.no/Angst/har-du-sosial-angst-her-er-radene-for-a-overvinne-angsten Der finner du gode råd for hva du kan gjøre for å få det bedre i sosiale settinger.  

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser