Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ekstremt sjalu

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. I de siste ca 10 månedene har jeg hatt en ganske vanskelig tid. Vi har kontaktet lege og jeg har begynt å gå til ibup for å snakke med noen. Dette er noe litt annet enn grunnen til at jeg går dit, men jeg vet bare ikke hvordan jeg skal forklare alt i ett. I ca februar begynte jeg å snakke litt med en gutt på trinnet mitt. Vi ble ganske gode venner ved å chatte etter hvert. Vi klarer så vidt å snakke til hverandre på skolen.. Han har en venninne (Internett venn, på en måte. De traff hverandre i sommer og har kjent hverandre i over et år) og de er uhh bestevenner. Selv om jeg ikke liker ham på «den» måten, føler jeg meg ekstremt sjalu. Jeg begynner nesten å grine hver gang jeg tenker på at han snakker mer med andre. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, dette fører nesten til selvskadingstanker...

Besvart 14.09.2018 20:49
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år! 

Det er leit å lese at du har hatt det så vanskelig den siste tiden. Det er veldig fint at du har kommet inn i BUP og får jobbe med det som er vanskelig der. 

Slik jeg forstår det så har du en venn på skolen som du chatter mye med online, men nesten ikke ansikt til ansikt. Denne gutten har også en annen venninne på nett, og du kjenner at du er litt sjalu på henne. 

Det er ikke så rart at du tenker på om vennen din snakker mer med en annen venn enn deg. Når man er glad i noen er man ofte redd for å miste dem. Da kan vi føle oss truet av andre som også er glad i den samme personen. 

Sjalusi er en vond følelse. Som regel gjør den oss ikke godt og den kan få oss til å gjøre og si ting som setter oss i vanskelige og ubehagelige situasjoner. 

Det kan faktisk handle litt om hvor god selvtillit du har. Du må tro på at du er like god og betydningsfull som den andre jenta vennen din snakker med. Du må også stole på at vennen din ikke vil endre syn på deg og dumpe deg som venn. 

Har du prøvd å fortelle vennen din at du har disse tankene? Jeg forstår at det kan være skummelt og rart, men det kan gjøre det bedre for deg. For å ha et godt og nært vennskap må man kunne være ærlige med hverandre og fortelle hverandre ting.

Du kan godt snakke med de i BUP om dette. Men du kan også snakke med helsesøster på skolen. Helsesøster vil lytte til deg og gi deg gode råd om hva du burde gjøre. Det er godt å sette ord på tankene sine til noen som ikke er direkte involvert i en situasjon. Når tankene dine gjør at du ønsker å selvskade deg er det viktig å snakke med noen om det. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser