Hopp til hovedinnholdet

Munchausens Syndrom

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tror at jeg kan ha Munchausens Syndrom. Jeg har de fleste symptomene på det og kjenner meg godt igjen i beskrivelsene. Men uansett om jeg har en konstant trang til å skade meg for å komme på sykehuset, så får jeg dårlig samvittighet av å forfalske dem. Derfor føler jeg å forverre nåværende problemer. Konstant psykisk smerte og et merkelig press innvendig. Jeg får faktisk puste problemer og begynner å skjelve av den indre smerten. Orker ikke mer av dette. Det har vært sånn i flere år og har mistet troen på at jeg vil bli kvitt alt dette. Har fått en del fristende selvmordstanker av at det aldri tar slutt Plis si meg hva jeg skal jeg gjøre! Og ikke si at jeg må gå til psykolog for det har jeg gjort og ingen tar meg på alvor uansett.

Besvart 11.10.2018 18:27
 

Svar
Hei

du skriver at du tror du har Munchausens Syndrom. Münchausens syndrom er en tilstand der en pasient presenterer symptomer og tegn som viser seg å være funnet på eller selvpåført. Det er veldig sjelden, men jeg forstår at du tenker på at dette passer for deg. Uansett, du har det vanskelig. Du beskriver at du har en konstant psykisk smerte og et press innvendig. Du sliter også med selvmordstanker. Du opplever ikke å ha fått hjelp fra psykolog tidligere. 

Noen av oss har det mer vanskelig og ustabilt enn andre. Hvorfor det er slik vet man ikke, men det er klart at om man har opplevd mye vanskelig i livet kan det bli slik. Du tror ikke at du kan få hjelp, men det kan du. Du skal følge oss på barnepsykiatrisk poliklinikk der du bor. Jeg vil tro du har hatt kontakt der før. Du kan be om en ny behandler om du opplevde at kjemien ikke stemte. Du kan også ringe Hjelpetelefonen, 116 123. Der kan du få noen å snakke med. 

Hilsen legen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser