Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å gå til BUP igjen, men har blitt 18 år.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! I 2014 hadde jeg mye problemer med depresjon, angst og selvmordstanker, så jeg begynte å dra til BUP. Jeg gikk hit helt til april eller mai i år, da følte jeg at jeg var frisk nok til å slutte. Jeg hadde fortsatt problemer med sosial angst, men jeg tenkte at jeg ville prøve å komme over det selv. Men nå har den psykiske helsen min blitt like dårlig som den var for 4 år siden og jeg vil gjerne gå hos BUP igjen. Problemet er at jeg fylte 18 år forrige måned. Jeg vet at det er mange andre alternativer til BUP, men vil helst gå til den samme personen som jeg har gjort før, og derfor foretrekker jeg å dra til BUP. Er det mulig å begynne der igjen selv om jeg nå er 18?

Besvart 11.10.2018 19:19
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss på ung.no

Mitt råd er at du kontakter den personene som du snakket med på BUP, og spør om det er noen mulighet for at du kan komme tilbake.

Det er mulig at de kan hjelpe deg med det, i hvert fall i en overgangsperiode.

Gå innom eller ring. 

Masse lykke til

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser