Hopp til hovedinnholdet

Jeg har måtte trene mindre pga skade og føler jeg har gått opp i vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente i tenårene. Har vært vant til å trene mye før, men så ble jeg skadet og måtte trene mye mindre enn før. Kunne bla ikke løpe på noen måneder... Jeg var ikke spesielt tynn før, men ganske normal. Nå føler jeg at jeg har gått opp en del i vekt. Spesielt rundt lårene og knerne og hoftene. Dette svekker selvtilliten min enormt. Jeg syns det er ganske rart egt, fordi jeg har hatt ek ganske Ok forbrenning før og det samme har moren min og faren min. Jeg har heller ikke spist veldig usunt i denne perioden. Jeg har også flere venner og bekjente som ikke trener og spiser en del usunt men som fortsatt ikke går opp i vekt. Dette syns jeg er veldig rart. Jeg føler jeg legger på meg bare ved å spise litt kake og brus. Hva kan være grunnen til dette? Er det en sykdom eller er det normalt eller hva er grunnen? Jeg lurer på om jeg kommer til å komme tilbake i den str jeg hadde før, ganske raskt, bare jeg begynner å trene som normalt igjen? Plis svar!

SVAR

Besvart 16.10.2018 19:35:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle