Hopp til hovedinnholdet

ADHD? Hvis jeg sier ifra og de tar meg seriøst, hva kommer til å skje da?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tror jeg har ADHD. Jeg har egentlig hele livet vært en utolig type, jeg sitter aldri stille på stolen, må alltid fikle med noe, er veldig uoppmerksom og glems også er jeg bare skikkelig urolig! Jeg har søkt litt rundt etter symptomer på nett, og det høres jo ut som meg! Problemet er jo hva skal jeg gjøre? Jeg synes det er vanskelig å komme til mamma og pappa med dette siden vi ikke har et veldig åpent forhold. Og hvis jeg sier det til dem så tviler jeg sterkt på at de vil ta meg seriøst. Så er jo spørsmålet, hvis jeg sier ifra og de tar meg seriøst, hva kommer til å skje da?

Besvart 02.11.2018 18:14
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er en del som er urolige, fikler med ting, som sjelden sitter stille og som er uoppmerksomme og glemske. Det betyr ikke at man nødvendigvis har ADHD. 
Hvis du snakker med foreldrenes dine om dette, og de tror på deg, kan de ta kontakt med kontaktlæreren din. De kan sammen vurdere om PPT skal kontaktes. Etter at PPT har gjort sin vurdering, vil fastlegen eventuelt henvise til BUP. Se artikkelen om ADHD hvordan det foregår. 
Du kan snakke med helsesøster. Forklar hvordan du har det og hva du bekymrer deg for. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser