Hopp til hovedinnholdet

Blir deprimert bare ved å tenke på svømmingen!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med depresjon og angst. Jeg liker svømming i det hele tatt! Jeg blir bare deprimert vær gang jeg tenker på svømmingen!! Jeg klarer ikke basseng osv... mer, jeg føler press på det.

Besvart 06.11.2018 17:14
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Jeg forstår at dette ikke er noen god situasjon for deg. Det å grue seg så mye som du gjør, påvirker hverdagen din negativt så jeg forstår at du er fortvilet.

Du er ikke alene om å grue deg til gym og svømming. Det er mange ungdommer som skriver inn til oss og gruer seg til svømming og gym. 

Tør du å spørre svømmelæreren din om en prat når dere begge har tid? Fortell hvordan du har det, akkurat slik du har gjort i dette spørsmålet til oss. Læreren skal høre på deg, og er pliktig til å hjelpe deg. Han/hun kan sammen med deg se på ulike tiltak og tilpassninger for at du skal få det bedre.

Er det skummelt eller vanskelig å ta opp disse tingene direkte med gymlæreren? Husk at du fint kan ta en prat med helsesøster eller en lærer du stoler på hvis det føles bedre. Det viktigste er at du sier i fra til noen. Når svømmelæreren/helsesøster får vite mer om hvordan du har det, vil det være enklere for dem å finne løsninger som gjør at du får det bedre. Kanskje er de ikke klar over hvordan du har det, og derfor er det viktig at du sier i fra. Kanskje kan du og skolen gjøre noen avtaler om hva skolen kan gjøre annerledes for deg, og hvordan du selv skal ta tak i situasjonen framover.

Mest sannsynlig er det flere andre som også gruer seg i klassen. Svømming er noe dere ikke har hver dag, og mange synes det er ubehagelig å være så avkledd.

Så ta kontakt med noen voksne på skolen din, og snakk med de andre rundt deg. 

Håper at du har fått litt hjelp til at du kan få det bedre.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser