Hopp til hovedinnholdet

Ønsker meg heste mer enn noen annet!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig hesteinterreset og ønsker meg hest mer enn noe annet! Jeg møtte en hest på rideleir som jeg ble veldig glad i, og jeg ville kjøpe henne siden henne var til salgs. Jeg snakka med mamma og hun mente at vi ikke kunne kjøpe hest fordi vi ikke har råd. Det skjønner jeg veldig godt, men savnet mitt for denne hesten er veldig veldig stort, og jeg vil virkelig ha den. Men jeg er jo mye deprimert og er lei meg hver dag. Mamma blir sur på meg siden jeg er så mye lei meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!?

Besvart 07.11.2018 21:07
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Så fint at du har funnet noe du virkelig brenner for og ønsker å drive med på fritiden. Riding er en allsidig idrett og aktivitet, som veldig mange jenter og gutter har stor glede av.
Det er sikkert ikke lett å akseptere at det ikke blir hest nå. Det koster en del og det krever også mye arbeide. Det kan jo hende at det kan løse deg fremover i tid dersom interessen fortsatt er der. Jeg forstår godt at du kjenner på savnet etter den spesielle hesten, og at det gjør det lei deg. Du sier også at du føler deg deprimert, og da lurer jeg om det er på grunn av dette med hesten eller om det har andre årsaker.
Det er ikke alltid så lett å sette ord på hvorfor man føler seg lei seg og deprimert. Det som er lurt er å forsøke å si noe om hvorfor du føler deg slik for tiden. Slik at moren din kan forstår deg og hjelpe deg nå som du ikke har det helt greit.
Det hjelper å snakke om følelser, og si hvordan du har det og hva du føler. Det kan være vanskelig for foreldre å forstå hva som foregår når de eneste de ser er at du er lei deg, men ikke helt vet hvorfor.
Sett ord på det som er vanskelig, og få hjelp til å takle det. Det gjør godt å få snakket ut om ting som gjør at du er lei deg. Når du snakker høyt om deg, er det ofte lettere å finne løsninger på hvordan du kan få det bedre.

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen din og snakke med henne om hvordan du har det. Der kan du snakke om at, og helsesøster har taushetsplikt.
Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg. Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser