Hopp til hovedinnholdet

Sliter psykisk, spiser lite, ikke fornøyd med kroppen. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 13 år gammel jente som sliter litt psykisk og har gjort det en stund nå. Jeg sliter med fobisk angst og dårlig selvtillit. Av og til får jeg noen deprerisjoner der jeg bare begynner å gråte, og vet ikke hvor jeg skal gjøre meg av. Jeg veier 40kg og syns det er altfor mye. Mamma tror jeg spiser alle måltidene jeg trenger, men jeg spiser verken frokost eller mat på skolen? Jeg trener 4 ganger i uken, men er fortsatt ikke forbøyd med kroppen min, hva kan jeg gjøre?

Besvart 09.11.2018 10:12
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Du beskriver diagnosen fobisk angst og depresjon ? Jeg regner med at du får hjelp fra den som har satt diagnosene.  
Å begynne å gråte uten helt å vite hvorfor kan være tegn på at livet ikke er så enkelt som det har vært før. Hva årsaken er vet bare du, men det er ikke sikkert du klarer å finne den uten hjelp.
Om 40 kilo er mye eller lite for deg kan jeg ikke si noe om da jeg ikke vet hvor høy du er.
For mange er den alderen du er i komplisert. En forandrer kroppen og kjenner seg ikke alltid igjen når en ser seg i speilet. Du skal få hofter og pupper og det veier noen kilo. I puberteten er det vanlig å legge på seg fra 7 til 11 kilo. 
Hva med å kontakte helsesøster på skolen du går. Sammen kan dere snakke om hvordan du har det. Ofte hjelper det å si sine tanker høyt å få tilbakemelding eller spørsmål i forhold til hva en grubler på. Helsesøster har taushetsplikt og det hun sier blir i hos dere.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser