Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt med angst og spising, ville ikke gå på BUP, men nå angrer jeg

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg har lenge mislikt kroppen min. Jeg fikk dårlig samvittighet hvis jeg spiste, så jeg kastet alltid opp. Jeg kunne også trene i timer så stille som mulig etter jeg hadde «lakt meg». I starten av 8.klasse bestemte jeg meg for å snu om. Det var veldig vanskelig men nå går jeg i 9.klasse og forholdet mitt til mat er mye bedre. Jeg ble henvist til BUP i høst fordi helsesøster kontaktet lege på sykehuset fordi jeg hadde fortalt om at jeg slet med noe hun kaller angst. Etter litt graving fant jo legen ut om det med forholdet mitt til mat også. Det ble mye styr med BUP og legen på sykehuset fordi jeg ikke ville fortelle alt til foreldrene mine med en gang. Hovedgrunnen til at jeg ville bli henvist var jo på grunn av angsten og det hadde jeg fortalt om. Jeg orket ikke fortelle mer. Til slutt valgte jeg at vi skulle legge hele greia med BUP på is, så henvisningen ble trekt tilbake. Men nå angrer jeg, og jeg tørr ikke si ifra om at jeg egt vil til BUP alike vel.

Besvart 09.11.2018 18:45
 

Svar
Hei

Å begynne å snakke om det man strever med kan oppleves skummelt og det er kanskje grunnen til at du ønsket å legge BUP på is. Det er helt greit å ombestemme seg og likevel ønske å ta imot hjelp. Jeg anbefaler deg å snakke med foreldrene dine eller helsesøster om dette igjen. Om du synes det er vanskelig å forklare hvordan du har det kan du vise frem det du har skrevet til ung.no. 

Mange ungdommer som strever opplever å være ambivalent (det vil se at de både vil og ikke vil) ha hjelp. Dette er veldig vanlig og helsepersonell er kjent med dette. Du trenger derfor ikke å synes det er ubehagelig at du har sagt nei til hjelp tidligere. 

Jeg legger ved noen artiker du kan lese.

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser