Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hvordan jeg skal si til mamma at jeg har selvmordstanker.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei vet ikke hvordan jeg skal si til mamma at jeg har selvmordstanker og er red for hvordan hun reagerer. TRENGER HJELP. :(

Besvart 09.11.2018 19:55
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss når du har det vanskelig.

Mange opplever å kjenne på tanken om å gi slipp på livet, kanskje spesielt i ungdomstiden. Det er mange forandringer i kroppen, men også i hodet. 

Når livet blir komplisert kan man få tanker om at det hadde vært enklere å ikke leve videre. Får du tanker om selvmord er det et tegn på at du trenger å snakke med noen om hvordan du har det. Jeg er glad for at du tenker på å fortelle moren din om tankene dine. Å gå rundt med en vond følelse inni seg er utrolig vanskelig, og det blir vanskeligere når man går alene med følelsen.

Foreldre har alltid ansvar for barna sine, også når livet er tøft. Jeg forstår at du kan være redd for hvordan moren din kan reagere, og det kan være vanskelig å si ifra. Ofte kan det være skummelt for andre å høre hvor vondt man har det, men samtidig ønsker veldig ofte foreldre å få vite slikt for å kunne være til hjelp.

Jeg råder deg til å si at du ønsker å prate med moren din, og fortelle så godt du klarer om hvordan du føler det, hva du tenker på og hva som gjør at du har selvmordstanker. Hvis det blir for vanskelig å fortelle det til henne, er det viktig at du snakker med noen andre voksne om dette, f.eks. en lærer eller helsesøster på skolen din. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser