Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil slutte å ha fantasivenner.

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei siden jeg var liten og helt til når så viste jeg at jeg ikke var som alle andre. Jeg snakker ofte med meg selv, og har liksom det man kaller " stor fantasi", eller i dette tilfelle fantasi-venner. detter starta i andre klasse så lenge jeg husker, og jeg tror det er fordi jeg ikke hadde venner da, og ønsket meg det! men nå selv når jeg allerede går på 2 vgs, så er jeg fortsatt sånn, og selv om jeg har mange venner rundt meg og mange BESTE VENNER!!! jeg vil slutte med det fordi dette hindrer meg i å fokusere på skole, og helst lage en slags rolle skuespill mellom meg og de fantasi vennen mine, som jeg har hatt dem samme i over 10 år nå!!!!! jeg skjønner ikke hvorfor jeg er sånn, og vil gjerne vite det, fordi jeg selv skjønner ikke meg selv. hvordan kan jeg slutte med det, eller gjøre det bedre? først vil jeg gjerne prøve å løse det selv, med alt jeg kan! fordi jeg tror ikke det vil være lett å snakke med noen psykolog eller noen andre. og spes foreldrene mine.

Besvart 28.11.2018 10:18
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.

Mange barn og unge har fantasivenner og dette er helt normalt. Stort sett blir fantasivennene borte etter hvert som man blir eldre.

Du skriver at du har mange venner rundt deg og har bestevenner, og for mange vil fantasivennene derfor bli mer og mer borte. Altså at de forsvinner på en naturlig måte uten at du må gjøre så mye selv.

Fantasivenner kan være veldig gode å ha. De kan gi trøst og omsorg, når en føler seg alene og noen å leke med når man trenger en venn. Det er mange som bruker fantasi og har fantasivenner, og det er veldig mange ulike grunner til det.

Du er nok en fantasifull og kreativ person. Kanskje er det egentlig et rollespill du fantaserer om, og at du bruker fantasivennene som rollefigurer. Mulig det kan hjelpe deg skrive ned rollespillet du fantaserer om og utarbeide dette videre.  

Jeg kan dessverre ikke si noe om hvorfor akkurat du har fantasivenner fremdeles, kun ut i fra spørsmålet ditt. Derfor anbefaler jeg deg å snakke med en voksen du har tiltro til, for å finne mer ut av dette. Du trenger ikke snakke med en psykolog, men kanskje helsesøster eller rådgiver på skolen din. Det er ikke alltid så lett å finne ut av dette på egenhånd, derfor vil det være behjelpelig å snakke med en voksen.

For å prøve å finne ut av hvorfor fantasivennene dine fremdeles dukker opp, kan du stille deg noen spørsmål: I hvilke situasjoner kommer de? Snakker dere om noe spesielt eller det alltid samme? Snakker dere om noe som er vanskelig for deg? Dersom dere gjør det, så kan det være lurt at du snakker med en annen person som kan gi deg råd om det som er vanskelig - og etter hvert trenger du kanskje ikke fantasivennene mer.

Jeg anbefaler deg også å tenke på å snakke med foreldrene dine. De har ofte mye kunnskap om ulike ting, og kanskje har en av dem også hatt fantasivenner. 

Du kan også titte litt på artiklene jeg legger ved, jeg håper de er til nytte. Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser