Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil dø hvis jeg ikke kommer inn på den skolen jeg vil.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har ofte perioder der jeg føler meg håpløs, hjelpeløs og verdiløs. Jeg har prøvd å skade meg selv av å ta 8g av paracet på en dag (det var bare 8stk av 1gram igjen) skal prøve å kjøpe så, ta enda mer. Jeg føler meg svært mislyket da jeg ikke klare å få bra karakterer, jeg har valgt å ta mitt eget liv hvis jeg ikke kommer på den skolen jeg har lyst å komme på eller får den jobben jeg har lyst på.Jeg har ingen venner å snakke med på skolen, føler meg da veldig ensom, verdiløs og deppa. Når jeg har perioder der jeg føler meg deppa, pleier jeg feks å høre på musikk og slapper av, men det er ikke alltid det fungere. Det som hindrer meg med å ta mitt liv er at familien min kommer til å bli deprimerte og gjør det samme som jeg gjorde, der ikke alltid der jeg klare å konsentrere og motiver meg på skolen når disse tankene dukker opp. Jeg har ikke prøvd å snakke med noen enda, redd for at de skal bli sinte eller skuffet osv. Hvordan kan få vekk disse tankene uten å snakke med noen om det?

Besvart 07.12.2018 16:02
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det med forventninger og press på skolen. Du er ikke alene om å ha det slik så jeg er sikker på at det er mange som kan kjenne seg igjen i det du skriver om!

Mitt beste råd til deg er å snakke med noen om hvordan du har det med press og forventninger. Det høres slitsomt ut for deg å ha det slik! Det er ingen som kommer til å bli skuffet eller sinte - tvert om tror jeg det er mange som vil hjelpe deg til å få det bedre!

Jeg syns du gjør mange gode ting for å avlede negative tanker. Fortsett med det! Samtidig vil jeg råde deg til å avlede tankene dine med støttetanker som er positive. Da blir tankene mindre truende. Du trenger ikke dø fordi om du ikke kommer inn på den skolen du vil!

Da kan du prøve igjen! Det er ikke for sent! Ved å tenke på det slik så kanskje presset du har overfor deg selv blir mindre og prestasjonen blir bedre. Det er ikke godt å skulle lese når man MÅ få det til! Du er helt sikkert flink og gjør så godt du kan men ved å presse deg for hardt kan det gå utover andre ting. Da kan søvn og konsentrasjon også bli forstyrret.

Forsøk å si til deg selv at du gjør så godt du kan! Forsøk å avled negative tanker med positive og øv deg på å tro på dem! Snakk gjerne med læreren din eller helsesøster om hvordan du har det. De har god erfaring med å snakke med ungdom som er stresset og vil gjøre det bra og som er under press.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt. Du er god som gull!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

Fornøyd gutt

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst