Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å miste kontrollen over mat når jeg blir friskere.

Jente 14 år
 

Spørsmål

spiser en skive med smør og pålegg og et glass biola zero til frokost, ingenting til lunsj, begrenser middagen og spiser havregrøt/skiver/weetabix til kvelds er det da risiko for å få vitamin mangler av dette? Drikker biola zero for eg like ikkje vanlig melk og det inneholder for mange kalorier. Har et anstrengt forhold til mat vekt og trening og er livredd for å miste kontrollen og å gå opp i vekt. Er ofte trøtt, sliten, konsentrasjon er betydelig dårligere for eg tenke på mat. Og då synker karakterene mine og då får eg bare enda mer lyst til å straffe meg selv med kniv. Har spiseforstyrrelse men. Trener volleyball 4.5 timer i uken, gym 2 skolwtimer og fysisk aktivitet og helse 2 skoletimer og sykler 30 minut hver dag. Er redd for å miste kontrollen over maten vekten og treningsmengden når eg blir friskere, kan ikke snakke med den ene treneren min for eg vet kje om han tar timg seriøst. I tilegg så kutter eg lårene og skuldrene mine opp. Og ja eg snakke med den ene læreren min

Besvart 18.12.2018 20:58
 

Svar
Hei

Mange med spiseforstyrrelser er redde for å miste kontrollen over matmengden. 

Det er bevist at, om kroppen får regelmessige måltider, fire hovedmåltider og to mellommåltider, så vil sulten som kroppen drives av stoppe opp. Om du spiser regelmessig vil du ikke miste kontrollen for da får maten det den trenger og hjernen slipper å rope ut til kroppen at den skal være i beredskap. 

Jeg anbefaler deg derfor å spise fire hovedmåltider om dagen og to mellommåltider. Det er viktig at du spiser tilstrekkelig mengde. Dette vil beskytte deg fra anoreksi, bulim og overspising. 

Jeg legger ved noen artikler som du kan ese. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Jente ser seg i speilet (www.colourbox.com)

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser