Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om man spiser lite, trener og kaster opp?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva skjer vis man bare spiser 1 knekebrød med ost til alle måltider i en uke og trener i 1 time vær dag går jeg ned noen kilo går det vis man bare veier 40 kilo og hva skjer vis man kaster opp alt annnet mat man spiser jeg kasta opp med vilje i dag og det føltes bra

Besvart 05.01.2019 21:06
 

Svar
Hei


Om du spiser så lite som du beskriver og trener så vil kroppen din bli veldig stresset og sulten, og den kan kollapse. Kroppen er smart og vil derfor gå inn i en sparemodus når den ikke får den næringen den trenger. Når den går i sparemodus vil forbrenningen senkes. Hjertet og tarmene vil jobbe saktere, du vil begynne å fryse og bli slapp. 

Oppkast skader tennene dine og syren fra oppkasten kan skade slimhinnene dine i halsen. Oppkast kan også føre til at du får ubalanse i saltene i kroppen slik at du får problemer med hjertet ditt. 

Jeg anbefaler deg å snakke med en voksen om hvordan du har det. Kanskje kan du snakke med foreldrene dine eller helsesøster. Jeg synes ikke at du skal være alene om tankene dine som forteller deg at du skal gå ned i vekt og kaste opp. Dette må du få hjelp til å stoppe med. 

Jeg legger ved to artikler som kan være fine å lese. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser