Hopp til hovedinnholdet

Dama skal på ball og jeg tenker det vil ødelegge forholdet vårt, hvorfor?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Heisann Ung.no Dama skal på ball snart og jeg får ikke lov til og bli med. Og jeg føler at ballet kan ødlegge forholdet vårt. Jeg føler det blir for mye for meg. Hu vet at jeg ikke tåler at hu drar på ballet. Noen ganger hvis jeg tenker på det kan det hende jeg spyr. Og jeg vet ikke hvorfor.

Besvart 11.01.2019 18:52
 

Svar
Hei gutt 15!

Det må være vanskelig å ha det slik som du forteller om i spørsmålet ditt. Både jenter og gutter gjør av og til noe som kjæresten ikke liker, for eksempel å skulle gå på ball eller være venner med noen en ikke synes noe om. 

Å ha tillit til kjæresten sin, er noe som er veldig viktig i et forhold. Dette er det fint å snakke om: for eksempel at en kan føle seg sikker på at den andre ikke roter eller kysser med noen. 

Enkelte er det en kaller "sykelig" sjalu. Er det slik at du strever så mye med tanker om dette ballet som du forteller om i spørsmålet ditt, er det lurt av deg å snakke med noen om det for å få det bedre. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom kan være fin å snakke med. Kanskje dere kan gå dit sammen og få hjelp av noen til å stole på hverandre?

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser