Hopp til hovedinnholdet

Gjør mange ting, men opplever nå er det fører til stress.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en veldig inspirert og motivert person, men jeg føler det har begynt å skape stress for meg. Det er svært mye som interesserer meg og det er så mange ting jeg vil gjøre og prioritere hele tiden. Mange av interessene mine, som trening, kunst og lesing, er ting jeg normalt finner avslappende på sett og vis. Gjennom årene har jeg alltid hatt mye på gang, og synes ofte det kan være vanskelig å slappe av, men har prøvd ulike ting for å få utløpt inspirasjonen og energien jeg føler jeg får, men nå føler jeg at det er så mange inntrykk inni meg at jeg ikke vet hvor jeg skal starte. Selv ting jeg vanligvis synes er avslappende har mer eller mindre blitt stressende. Jeg snakker om følelsene og tankene mine med venner, skriver i dagbok og gjør ting jeg liker, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå.

Besvart 13.01.2019 23:18
 

Svar
Hei

Jeg forstår det slik at du gjør masse og har mange interesser. Disse opplevde du tidligere som avslappende, men nå opplever du at de fører til stress og tar energien din. Jeg tror at du har behov for å gjøre mindre, og mitt råd til deg er at du forsøker å legge vekk noen av dine interesser. Jeg tror at det vil hjelpe deg og gjøre det slik at det du gjør igjen kan gi deg energi.

Det kan være vanskelig for deg å lage en "nedtrappingsplan" selv, og dersom du vil ha hjelp til å prioritere så tenker jeg at det kan være lurt av deg å snakke med noen om det du sliter med. Snakk med dine foreldre, med en lærer du stoler på eller snakk med helsesøster på skolen der du går. Vis gjerne den/de du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no. 

Jeg legger ved noen artikler her som jeg tenker kan være til god hjelp for deg. Ikke gå alene med det du sliter med, snakk med noen slik jeg har anbefalt deg her. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser