Hopp til hovedinnholdet

Jeg kutta meg selv i dag men har ikke lyst til å snakke om det

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg kutta meg selv for første gang i dag. Og jeg har ikke tenkt å gjøre det flere. Jeg gjorde noen kutt på armen noen på låra og noen på leggen. Jeg angrer og har egentlig ikke lyst å snakke om det fordi jeg vet ikke hvorfor jeg gjordet det helt. Men er det en måte jeg kan roe ned sårene vi har svømming i gymmen!:(

Besvart 12.01.2019 10:50
 

Svar
Hei!

Det er alltid lurt å snakke med noen, når man kjenner behov for å kutte seg.

Det er ikke alltid man vet hvorfor man kutter seg.

Det er imidlertid noe mange gjør når de strever med vonde følelser og tanker. Kuttingen vil da bidra til å dempe disse følelsene en liten stund. Men de vanskelig følelsene vil snart komme tilbake igjen.

Derfor er det å kutte seg, ingen god løsning på ting som kan være strevsomt. Det er derfor fint å høre at dette er noe du ikke har planer om å gjøre flere ganger.

Det finnes andre måter å få hjelp med strevsomme følelser og tanker på.

Selvskading/ kutting bidrar også til å gi arr som alltid vil være der og som du ikke får fjernet.

Når du har kuttet deg, trenger sårene tid til å få gro. Du kan beskytte dem med plaster som har plast over deg, når du er i bassenget. Du bør ikke i bassenget med åpne sår. Vanntette plaster får du kjøpt på apotek eller i apotekutsalg i dagligvarebutikker.

Jeg vil oppfordre deg til å ta en prat med helsesykepleier (helsesøster) på skolen. Selv om du ikke vet hvorfor du kuttet deg, kan helsesøster hjelpe deg med å forstå hvorfor og følge deg litt opp. Hun er vant til å snakke med ungdommer om slike ting og hun har taushetsplikt.

Jeg legger ved et par artikler som jeg også anbefaler deg å lese.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser