SVAR
Besvart 12.01.2019 12:06:19
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Det høres ut som du har hatt det tøft de siste årene. Du har både hatt en veldig syk mamma, mistet kontakten med din beste venn og du opplever at du har lite venner.
Du skriver at du enten føler at folk ikke bryr seg eller at alle lytter til deg. Det høres ut som du heller ikke liker det. Hvordan ønsker du at det skal være? Det er ikke sikkert at de rundt deg skjønner at det blir for mye for deg.
Du opplever at du er helt tom hele tiden og at du har veldig liten motivasjon til å gjøre noe. Jeg vil anbefale deg å snakke med noen voksne du stoler på om hvordan du har det. Hva med å snakke med de der hjemme, lærer, sosiallærer eller helsesykepleier på skolen?
Som regel blir ting verre når man holder det for seg selv. Uansett hvor håpløst du synes situasjon er, er det helt sikkert mulig å få en forandring som varer over lengre tid.
Det er viktig at du er helt ærlig og forteller alt om hva du tenker, føler og hvordan du har det. Det er med dette som med andre ting; alt går bedre med litt trening. Jo mer du tar sjansen på å hoppe i det og snakke om det du sliter med, jo lettere blir det etterhvert.
Dessverre er det ikke slik at foreldre, helsesykepleier, lærere, leger, psykologer, venner eller andre mennesker kan gjette hvordan andre har det. Alle hjelpere er avhengige av å få informasjon fra den som trenger hjelp. Jo mer og bedre informasjon du gir om deg selv og det du sliter med, jo mer nyttig og bedre hjelp får du tilgang til.
Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14-20.
Jeg håper dette var til hjelp for deg. Som sagt må du ikke gi opp. Det er hjelp å få, så hopp ut i det å fortell noen voksne om hvordan du har det og hva du sliter med.
Lykke til!
Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer
attach_file
Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?
Les mer