Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir redd når min kristne venn sier at de som ikke tror ender i helvete

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg var på besøk med en kristen venn nylig. Vi begynte å snakke om relgion og sånt, og han begynte å snakke om himmelen og gud, og at alle de som ikke tror på han ender om i helvete og må lide i evig tid. Det fikk meg virkelig til å tenke, og jeg ble veldig redd. Hvorfor tror folk på dette? at en gud skapte jorda og fikk en jomfru til å føde en gud, som kunne vekke de døde og gå på vannet, og som senere lot seg henrette. Jeg forstår det ikke og jeg syntes det er veldig urettferdig at de som ikke tror på dette kommer til å lide i evig tid. jeg vil ikke ende opp i helvete, men jeg kan ikke få meg selv til å tro på dette uansett hva jeg gjør. Jeg skjønner ikke hvorfor så mange tror på sånt, dette kommer til å ødelegge livsgleden min og holde meg oppe om nettene. Jeg er beklager hvis dette spørsmålet var støtende, jeg vet ikke om dette var det rette stedet og jeg vet mente ikke å frekk ovenfor relgion. Men jeg måtte få sagt det.

Besvart 27.01.2019 23:41
 

Svar
Hei gutt 13 år

Så bra at du skriver til oss med dine tanker rundt religion og Gud.

Det er helt forståelig at dette temaet kan være skremmende og gjøre at mange blir engstelige og redde.

Ingen kan derimot trues til å tro på noe en ikke mener er riktig!

Det som er så flott med å bo i Norge er at alle kan tro på akkurat det de vil og ønsker. Ingen kan bli tvunget til å mene noe annet en du en mener er rett og riktig for dem.

Her kan du lese en artikkel om retten til religionsfrihet i Norge, slik at du kan innhente mer informasjon.

Håper virkelig at dette ikke gjør at du ikke får sove eller gjør at du blir redd for at du skal ende i helvete. Alle kan ta sine egne valg, også du!

Kanskje dette er et tema som kan diskuteres på skolen, om religionsfrihet og ta valg. Ta kontakt med din kontaktlærer med dine tanker rundt dette. Dette kan være informerende og lærerikt for alle i klassen.

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen din, som har stor erfaring og kunnskap å snakke med unge om mange ulike tema. I tillegg er det godt å dele sine tanker med andre voksne, slik at du kan dele disse med andre. Snakk gjerne med dine foreldre eller andre voksne som du er trygg sammen med om dette. Det gjør godt når de nærmeste vet om hva som gjør deg litt engstelig.

Ønsker deg masse lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser