Hopp til hovedinnholdet

Jeg angrer på at jeg har vært utro mot kjæresten min, hva gjør jeg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gjort noe veldig galt som jeg angrer veldig på. Jeg har vært utro mot kjæresten min. Jeg elsker hun svært høyt og angrer så sinnsykt mye. Hun fortjener det absolutt ikke og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Vi er fortsatt sammen. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 09.02.2019 16:59
 

Svar
Hei gutt 16 år.

Jeg forstår at du har det vanskelig og angrer veldig om du har vært utro mot kjæresten din som du elsker så høyt. Utroskap rokker ved det mest fundamentale ved et kjæresteforhold, som er tillit og løftet om at en eksklusive for hverandre. Samtidig vet en at utroskap slett ikke er uvanlig.

Noen forhold tåler knekken en opplever i forbindelse med utroskap, andre gjør det ikke. Det avhenger av flere ting og spesielt hvordan den som er blitt bedratt opplever situasjonen. Hvordan tror du at deres forhold vil tåle sannheten?

Jeg synes det er vanskelig å gi deg et konkret råd om du skal si det til kjæresten din eller ikke, da begge alternativene kan gi konsekvenser som kan være vonde både for deg og henne og som er vanskelige å forutsi.

Jeg vil heller anbefale deg å snakke med noen som sammen med deg kan finne ut hva som vil være den beste løsningen for deg. Det er godt å snakke med noen når livet føles vanskelig og en ikke klarer å se løsningen selv.

Da kan helsesykepleier på skolen, eller helsestasjon for ungdom vær en du kan snakke med. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise