Hopp til hovedinnholdet

Har kuttet meg selv, ønsker å snakke med læreren, må hun si det videre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, eg har kutta meg sjølv, og ønsker at læreren min skal vite det. Men må ho då seie i fra til foreldra mine? Ønsker svar fort!

Besvart 10.02.2019 17:59
 

Svar
Hei

Jeg er glad for at du spør oss om dette. Når man har så mange vanskelige tanker og følelser at man kutter seg selv, er det bra at du vil snakke med læreren om det. Jeg tenker du har en god lærer som du har tillit til. Du kan snakke med henne om at dette er vanskelig for deg og foreslå at dere sammen kan snakke med helsesykepleier på skolen. Hun kan gi deg råd videre hva som skal til for å hjelpe deg til å få det bedre.

Det er alltid lurt å snakke med foreldrene sine eller andre i familien man stoler på, om det som er vanskelig. Hvis du ikke kan det, skal du vite at helsesykepleier har taushetsplikt. Du kan lese mer om det her.

Du har vært modig og søkt hjelp på ung. Jeg har derfor stor tro på at du tør å snakke med lærer, helsesykepleier eller begge samtidig. Sammen kan dere finne hvordan du kan få det bedre. Jeg ønsker deg lykke til:-)

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser