Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når man slutter brått med antidepressiva?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hvorfor er det ikke så bra hvis man slutter brått på antidepprisiva? Hva skjer i kroppen?

Besvart 11.02.2019 19:44
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg vet ikke hva slags medikament du står på så jeg svarer deg på generelt grunnlag. Jeg understreker at seponering (nedtrapping) av medisiner skal skje i samsvar med legen som skrev ut medisinen (helst) eller annen lege.

Antidepressiva påvirker signalstoffer i hjernen som gjør at man kan få et lettere stemingsleie og få det lettere av depresjon. Dosen økes gradvis og skal nedtrappes gradvis slik at overgangen ikke blir for brå.

Det er mange som får tilbake sine nedstemte symptomer når man nedtrapper og da er det viktig at dette følges opp av legen. Noen må noen ganger ikke gå lavere enn halv dose f eks.

Jeg anbefaler deg å snakke videre med fastlegen din eller annen lege hvis du har ytterligere spørsmål rundt dette.

Lykke til !

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser