Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få gyldig fravær grunnet mental helse?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter ganske mye med depperesjon og angst. Jeg har fått skrevet ut noe medesiner av legen men likevel så kommer jeg meg ikke på skolen hele tiden. Men på grunn av fraværsgrensa er jeg redd foe at jeg skal stryke. Så vet du hvordan man kan få gyldig mental helse fravær uten å må dra til legen hele tiden?

Besvart 11.02.2019 19:52
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med rådgiver/ lærer om dette slik at du vet hva du trenger av dokumentasjon. Ofte er det dokumentasjon fra fastlege som trengs for fravær.
 

Jeg vil også anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen din slik at du kan snakke med noen om motivasjon og hva som gjør at du strever. Det hjelper å snakke med noen om hvordan man har det og hva som gjør ting har blitt vanskelig. Da er det ofte lettere å gjøre noe med det også.

Når man er deprimert så er jo symptomene er man har lite energi og manglende motivasjon. Ved å forsøke og opprettholde faste og daglige rutiner så vil likevel det ofte det hjelpe på depresjonen.

Jeg legger ved noen artikler til deg som omhandler depresjon og psykisk helse. Håper det kan være til hjelp for deg!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst