Hopp til hovedinnholdet

Det er så slitsomt å våkne og vite at du har enda en kjedelig dag å leve.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Selve livet er sååå kjedelig. Man gjør det samme hver enste dag. Det samme skjer på skolen. Det samme skjer hjemme. Selv om eg har noen hobbyer er det kjedelig for eg gjør det hele tiden. Og eg kan ikke få nye fordi jeg ikke liker noe. Det er så slitsomt å våkne om morningen og vite at du har enda en kjedelig dag å leve gjennom.

Besvart 05.04.2019 15:29
 

Svar
Hei jente 15 år.

Jeg forstår at du synes det er slitsomt om du har alle disse tankene om at livet er så kjedelig. Slike tanker kan være både slitsomme, lite hjelpsomme og hos enkelte kan de føre til at en føler seg trist og lei. Dessuten kan de hindre deg i å legge merke til ting som faktisk gjør livet spennende. 

Jeg synes du skal utforske dine tanker og holdninger til livet sammen med noen som kan hjelpe deg litt. Snakk med noen voksne som sammen med deg kan finne andre tanker som gir deg litt mer positive og gode følelser omkring det livet du har. 

Noen ganger kan det hjelpe og sette seg ned og skrive opp alle de tingene og personene en har i livet som en setter pris på og er glad i. Andre ting du kan gjøre, er å utfordre deg selv til å lære noe nytt eller bli kjent med noen nye mennesker. Du er den som kan gjøre endringer i eget liv, men husk at det er tankene dine som påvirker dine følelser. Og noen ganger er ikke tankene våre hjelpsomme.

Jeg vil også anbefale deg å komme deg i aktivitet. Trening og fysisk aktivitet forebygger slike triste følelser og tanker. Snakk med noen venner og kom dere ut i naturen på tur og legg merke til alt det spennende som skjer der. 

Det er ikke alltid så lett å skulle endre sin måte å tenke på, eller gjøre endringer i livet, som kan gjøre en mer glad. Da kan det være lurt å snakke med noen som kan gi deg litt tips og råd. Helsesykepleier på skolen kan være en du kan snakke med. Sammen kan dere finne ut hva du kan gjøre når de unyttige og kjedelige tankene dukker opp.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser