Hopp til hovedinnholdet

Jeg har muligens spiseforstyrrelse, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Fryser men vet ikkje kofor. Alle andre i klassen syns d e varmt og eg må sitte med jakke og inntil ovnen. Er d forbrenningen min som e blitt dårlig? Spise 2 måltider om dagen ca. Fryser på skolen men når eg komme him så e eg varm. Hadde samme problemet i 7 og 8. Går i 9 nå. Ka ska eg gjøre? Itte eg har hatt gym på skolen så er eg varm men så itte en halvtime eller time så fryse eg igjen? E det normalt.? Lite energi vondt i hodet dårlig konsentrasjon og sliten. Trene volleyball 4.5 timer i uken gym 1 dag i uken og fysisk aktivitet og helse som valgfag 1 gang i uken samme dag som volleyball trening. Sliter iforhold te mat som du sikkert har skjønt. Har lite energi på skolen og trening. Vurdere å legge til 2 timer trening de dagene eg ikkje har trening. Bør eg gjøre det? Kan eg få vitaminmangel? Drikke sjeldent melk, hvis eg gjør d e d usøtet mandelmelk siå eg hate vanlig melk. Drikke lite vann itilegg. Kan eg besvime/kollapse av d? Kor lenge er d før eg besvime av d? Har muligens sf

Besvart 09.04.2019 20:48
 

Svar
Hei

Jeg blir bekymret for deg og vil at du skal snakke med en voksen. Du kan snakke med foreldrene dine eller helsesykepleier. Du trenger hjelp så raskt som mulig. 
Om man spiser lite går forbrenningen ned og man begynner å fryse. To måltider om dagen er altfor lite og du må få hjelp til å spise mer mat. 

Du må ikke trene mer før du er blitt undersøkt av helsepersonell. Å spise når man spiser lite og har lav forbrenning vil føre til at kroppen din brytes ned. Det kan føre til alvorlige konsekvenser for helsen din. 

Kroppen din trenger næring og slik situasjonen din er nå så må du snakke med en voksen slik at du kan få en undersøkelse hos helsepersonell. Om du synes det er vanskelig å snakke om dette kan du vise frem det du har skrevet til ung.no. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Jente ser seg i speilet (www.colourbox.com)

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser