Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp for jeg tror jeg veier for lite.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år som trenger hjelp! Jeg er ca 162 cm og veier 27 kg. Noe jeg synest er veldig lite. Jeg trenger håndball 3 ganger i uken og har kamp og jeg går på svømming 2 ganger i uken. Veldig mangen av vennene mine synest jeg er ganske tynn. Jeg har veldig ofte problemer med å spise og selvtilliten min blir bare dårligere og dårligere. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 22.04.2019 12:47
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det og hva du strever med. Jeg er helt enig med deg i at du veier for lite og jeg syns det er så fint at du kan si det til oss!

Jeg syns du skal kontakte helsesykepleier på skolen din når påsken er slutt. Da kan du få hjelp til å se på hva du spiser av mat i forhold til hvor mye du trener. Når man trener så mye som deg så er det viktig at man får i seg nok mat og væske.

Du er ellers i en alder hvor du utvikler deg både i kropp og hjerne så det at du blir høyere kan også være en medvirkende årsak til at du er tynn og at selvtilliten din varierer.

Men jeg råder deg til å snakke med helsesykepleier og foreldrene dine om dine bekymringer slik at du får den hjelpen du trenger til å få det bedre.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser