Hopp til hovedinnholdet

Syns livet er vanskelig - hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Eg vetsje om jeg bør snakke med en pyskolog eller helsesøster, fordi jeg har tenkt på å snakke med en av de på en god stund. Har hatt mange problemer med meg selv, mentalt og følelsmessig. Det er ut av min kontroll og føler at jeg er en håpløs sak pga mine feiler(i livet og på skolen). Jeg er ofte trøtt og umotivert i livet og hadde tenkt mye på selvmord men jeg vet at det er ikke en løsning men noen ganger føler jeg at det er den riktig ting jeg må gjøre. Jeg har problemer med søvn og fikk resept av sovetabletter fra fastlegen min. Jeg føler at jeg trenger hjelp men vil ikke være som byrde. Jeg vet ikke hvordan jeg skal snakke dette til noen og jeg er litt red for å snakke med helsesøsteren på skolen fordi hun ser sint ut eller uinteressert. Og vet ikke hva jeg skal si til de. Kjæresten min slo opp med meg og gjorde mine følelser verst. Liksom jeg hadde følt dette før men ikke så verst. jeg har for mye fravær nå. Jeg kan ikke gjøre noe oppgaver og, fordi jeg kan ikke tenke god.

Besvart 15.05.2019 20:55
 

Svar
Hei

Du er i en vond og sårbar periode nå. I tillegg har du fått en kjærlighetssorg. Det er ikke rart du syns hverdagen blir tung og skolen håpløs.

Du forteller at du tenker på selvmord. Det er ganske vanlig å være innom slike tanker når livet går en i mot. Ofte er det slik at man ikke nødvendigvis ønsker å dø, men bare sove noen måneder. Slappe av, og våkne opp når alt har blitt litt bedre.

Jeg tror at slike tunge perioder blir bedre hvis man snakker om det som er vondt og trist. Hvis ikke helsesykepleier virker som en ok person, så kan du gå via fastlegen eller helsestasjon for ungdom for å få hjelp til å finne en samtalepartner.

Håper du tør å be om hjelp. Det gjør at den tunge perioden blir litt kortere.

Masse lykke til :-)

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser