Hopp til hovedinnholdet

Hva skal til for å starte med antidepressiva?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bare lurte på hva som skal til for og starte på anti depressive. Jeg har vært veldig deprimert i snart 1 år, begynner og bli veldig lei og sliten av å ha humørsvingninger og overtenking.

Besvart 15.05.2019 23:08
 

Svar
Hei jente 16 år
 

Høres ut til at du har det vanskelig og ønsker mer hjelp i hverdagen din.

Dessverre kan ikke jeg gi deg svaret på hvilke kriterier en lege gir medikamenter på. 

Anbefaler at du tar kontakt med din fastlege og forteller hvordan du har- og føler deg. Det er kun en lege eller psykolog/psykiater som kan gi deg en diagnose eller foreskrive medisiner.

Hvis du synes det er vanskelig kan du ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Hun kan hjelpe deg videre, slik at du får en bedre hverdag, og hjelp med det du sliter med.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser