Hopp til hovedinnholdet

Har vært hos BUP og AAT men løy om kutting og annet - ble avsluttet. Tips?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ha vert til Bup og ambulant Tim med Bup og jeg løy til de om det aller meste om kutting osv... Så de sa at jeg ikke trenger å dra dit nå mere men ting er Bere veldig vanskelig. Alt er på en måte helt tumt det er ingenting der, jeg skriker meg selv i søvne hver natt og sovner ikke før 2-3 tiden ich på natten å jeg får ikke til og fokusere på skolen og masse annet. Men jeg syntes det er for vanskelig å prate med mamma og pappa om det hva skal jeg gjøre? (denne teksten var veldig rotete)

Besvart 13.05.2019 21:48
 

Svar
Hei, jente på 14 år!

Takk for spørsmålet ditt. Det høres ikke ut som du har det så bra.

Dersom behandlingsforløpet ditt på BUP er avsluttet kan det være lurt at du igjen tar kontakt med fastlegen din for å be om henvisning på nytt og fortelle det som du fortalte til oss i ung.no - at du ikke klarte å fortelle om hvordan du egentlig hadde det og derfor gjerne ble avsluttet for tidlig.

Dersom det er slik at du akkurat har avsluttet der og behandlingsforløpet ditt ikke er avsluttet enda kan det være lurt at du ringer til BUP for å snakke med en av dine behandlere der for å fortelle det samme - at du ikke har det bra og at det var noen ting du utelot å fortelle. Da kan det hende du kan få mer hjelp ettersom de kanskje har tenkt at ting var litt annerledes enn de egentlig er som igjen førte til at du ble avsluttet.

Et annet tips er at du snakker med helsesøster/helsesykepleier på skolen om det samme. De vil være vant til å snakke med andre om lignende problemer - både når det kommer til det psykiske og også til det som gjelder konsentrasjon på skolen.

Det er i alle fall viktig at du ikke gir opp å få det bedre. Husk at dine behandlere kan hjelpe deg best når du er ærlig om hvordan du har det. De vil ikke vite det du tenker på inni deg når du ikke forteller.

Ønsker deg veldig masse lykke til <3 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser