Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg skikkelig til 17 mai pågrunn av alkohol.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei.. jeg gruer meg skikkelig til 17 mai pågrunn av alkohol. Jeg bor på barnevernsinstitusjon så de voksne har ikke lov til å drikke her, men jeg er likevel for å møte folk i påvirket tilstand.. da jeg var mindre drakk faren min hele tiden og slo når han var full og misbrukte meg. Nå blir jeg livredd hver gang jeg lukter alkohol eller ser fulle folk. Hva bør jeg gjøre? Planen min er å dra til Oslo den dagen, men jeg veg ikke hva jeg skal gjøre fordi der kommer det garantert til å være fulle folk. Alkohol trigger PTSDen min. Skal snakke med behandleren min på BUP om det på onsdag.

Besvart 14.05.2019 17:14
 

Svar
Hei jente 16 år

Jeg forstår at det er vanskelig for deg nå og jeg synes det er fint at du skriver inn her til oss i ung.no for råd.

Du skriver noe om dine opplevelser, og jeg forstår at du gruer og engster deg for om du vil støte på mennesker i Oslo på 17. mai, som har drukket og som kan trigge frem vonde følelser i deg.

17. mai er en dag der flere voksne velger å drikke alkohol. Noen mer enn andre. Det kan oppleves som vanskelig for de som har opplevd uheldige hendelser der voksne har vært veldig alkoholpåvirket og det har blitt utrygt. 

Jeg tenker at sjansen for å møte på mennesker som har drukket på 17. mai-dagen i Oslo er relativt stor, samtidig som det nødvendigvis ikke betyr at du da garantert vil møte på overstadig beruset eller fulle mennesker.

Dersom du ønsker å dra inn til Oslo den dagen, så kan du aktivt gå inn å planlegge oppholdet ditt. Jeg vil tro at det vil være tryggest for deg å være i Oslo på dagtid når toget pågår og å være på plasser der det er mange barn.

Kanskje det beste for deg vil være å reise inn til Oslo sammen med trygge og gode voksne, som du kan støtte deg til og som kan trygge deg dersom det skulle oppstå noe som du opplever som utrygt og vanskelig?

Dette er noe du og behandleren din på BUP kan snakke mer om i morgen. Dere kan lage en plan for hva du kan gjøre og hvordan du hente frem gode støttetanker dersom det blir vanskelig for deg.

Jeg legger ved flere artikler til deg og ber deg lese de og følge rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg en fin 17. mai.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Mye alkohol og rus hjemme?

Drikker alkohol (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

Les mer

- Drikker alkohol på offentlig sted

Gutter drikker ute (colourbox.com)

Jeg og noen venner tok noen pils i en park der vi bor. Men da vi skulle gå kom politiet. Vi hadde ølbokser som vi gikk og drakk av, og politiet skrev ned navnene våre. Er det så farlig at vi drakk litt da, vi bråkte jo ikke eller noe. Hva skjer nå?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser