Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor føler jeg for å ha sånne "spesielle kontakter"

Annet 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har alltid hatt en haug med "spesielle kontakter" i livet mitt. Jeg har bare ikke tenkt over det før nå.. Disse "spesielle kontaktene" er da folk som gjerne bor en god avstand fra meg, og derfor møtes vi ikke så ofte. Det som gjør disse menneskene "spesielle" er det at de alle har interesse for meg til en grad. Enten at de har crush på meg eller at de virkelig har følelser for meg. Jeg har ingen følelser for noen av dem, men med alle så spiller jeg litt for å få det til å virke sånn. Jeg går aldri inn i et forhold med dem, men kommer med overbevisende unnskyldninger for hvorfor jeg liksom vil vente med det. Jeg lurer da på, hva er det som får meg til å gjøre sånn? Føler liksom at jeg er "avhengig" av å ha et flertall av folk som det. Jeg dater ingen av dem, og ingen av dem vet om hverandre. Hvorfor føler jeg for å ha mange sånne "spesielle kontakter", når jeg ikke har noen planer om å date dem?

Besvart 27.05.2019 00:45
 

Svar
Hei

Bekreftelse (bekreftelse-behov), oppmerksomhet, å bli likt og føle seg ettertraktet og at noen er glad i en/elsket eller at de ønsker å være glad i en. Følelsen av at noen trenger en og at en blir likt. Oppmerksomhet kan også være en motvirkende faktor til ensomhet. 

Trygghet over at man har valg og muligheter hvis en ønsker det og at fler vil ha deg enn du vil ha dem. Dette kan kanskje være noen av grunnene til at du gjør som du gjør. Det er helt vanlig, i menneskets natur å ønske å bli likt og at folk er interessert og glad i en.

I en slik situasjon så kan man heller snu fokuset mot, som du sier her til meg: hvorfor gjør jeg som jeg gjør? Hva med å skrive ned en oversikt, tankekart, eller tegne ned hva som du tror kan være triggerne til at du har det sånn. Det beste er jo om du kan få den bekreftelsen fra deg selv, og ikke føle deg avhengig av å sende meldinger med andre for å få den. 

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser