Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å bli tykk igjen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med meg selv for tiden. Veldig mye faktissk Etter jul har jeg slanket meg 7 kilo jeg gikk fra 58kg til 52kg, så nå spiser jeg bare 1300 kal hver dag og trener ca 5-6 timer i uken. Så jeg sliter med å vær livredd for å legge på meg vis jeg går over den grensen. Jeg tenker over altid og måler opp hva jeg spiser og kan spise. Jeg klarer aldri å kose meg ordentlig med maten, for jeg tenker hele tiden over at jeg har i meg mat.

Besvart 29.05.2019 17:46
 

Svar
Hei

Det er naturlig at du er redd for å legge på deg igjen og at du ikke vil tailbake dit du var. Samtidig tenker jeg at siden du er så aktiv som du er, er det trolig ikke så stor sjanse for at du igjen skal legge så mye på deg. Det er selvsagt ikke greit at du tenker så mye på mat, og det er fint du er bevisst det selv også. Samtidig er det viktig du forsøker å slappe litt av fra det. Kanskje kan det hjelpe å snakke med noen om det. Enten med en venninne eller med helsesykepleier. Trolig vil dette kunne bedre seg etterhvert som du ser det går fint, og kanskje vil det å snakke om det, gjøre at du lettere kan "glemme" det eller ikke engste deg for det. Lykke til. 


Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser