Hopp til hovedinnholdet

Redd for infeksjon i sår

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 16 år Jeg har hatt det litt tøft i det siste og kan ha kommet borti å skade meg selv. Jeg tok en sikkerhetsnål og skrapte i huden på armen min, og nå er jeg redd hvis det blir infeksjon eller liknende. Jeg helte over sånn desinfeksjonvæske men det svir herfra til helvete. Er dette tegn på at det er infeksjon allerede? Det var ikke lenge siden. Knapt ti minutter men jeg er veldig bekymret. Er det fordi det gror? Er det infeksjon allerede? Er det farlig? Nå er jeg dritredd. Plis var fort

Besvart 29.05.2019 21:25
 

Svar
Hei

Det er lite sannsynlig at det blir infeksjon i et sår etter 10 minutter. Tegn på infeksjon er: rødhet, smerter, hevelse og puss. 

Det du har gjort er sannsynligvis ikke farlig. Men det er lurt å søke hjelp hvis du strever med å finne hensiktsmessige måter å reagere på når du har det vanskelig. Selvskading kan kanskje hjelpe når man er i en vanskelig situasjon, men det kan også føre til nye bekymringer og andre problemer som sår og arr. Overfladiske sår kan vaskes med mild såpe og vann. 

Snakk gjerne med en voksen du stoler på og har tillit til. Mange ungdommer strever med vanskelige tanker, følelser og selvskading. Du kan få hjelp slik at du får det bedre. Se vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser