Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke bra, hva bør jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg ikke følt meg så bra. Ikke at jeg er syk med feber osv, men kroppen min har ikke følt seg bra. Jeg sliter veldig mye med å puste, gråter ofte, fryser, konsentrasjonsvansker, muskelsmerter, problemer med å svelge, tretthet osv. Jeg søkte opp tegn på angst og har så og si alle tegnene for angst. Kanskje jeg har det eller kanskje ikke. Jeg tørr ikke si til mamma og pappa at jeg tror det. Enten blir de overbeskyttende eller tror de ikke på meg og tar det ikke seriøst. Sliter med mye fra før og dette blir derfor ekstra vanskelig. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 29.05.2019 21:46
 

Svar
Hei

Dette høres ikke noe godt ut for deg. 

Basert på det du skriver er det vanskelig for meg å si noe om hva dette kan handle om. 

Jeg anbefaler deg å bestille en time hos fastlegen din slik at du kan få en grundig undersøkelse for å utelukke at dette ikke handler om noe somatisk/fysisk. 

Fastlegen vil sammen med deg vurdere hva som blir godt for deg fremover og kan hjelpe deg med å få kontakt med psykisk helsetjeneste i kommunen eller henvise deg videre i systemet. 

I og med at du er under 16 år må foreldrene dine være involvert i denne prosessen. Jeg anbefaler deg å snakke med de om hvordan du har det og hvilke symptomer du kjenner på. Noen synes det kan være godt å vise de hva de har skrevet her samt svaret de har fått. Kanskje det kunne vært noe for deg?

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv. 

 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser