Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser for meg handlinger som andre reagerer på mens jeg ikke bryr meg...

Jente 16 år
 

Spørsmål

(info om meg har blitt voldtatt 2 ganger tenker ikke på det da, eneste person jeg stoler på er katten min) Hei jeg ville bare få svar på ett spørsmål pga jeg ser for meg handlinger og sånt som er helt absurd for andre, men jeg syntes ikke noe spess om det for det er jo vanlig. lizm jeg fikk lyst til og stabbe en saks gjennom hånda mi bare for og se hvordan folk hadde reagert, og hvordan fjeset demmers hadde endra seg haha det virker ganske gøy og jeg er ikke redd for at det skal gjøre vondt elns. Jeg vurderte/vurderer også engang å stikke en kniv inn i siden på magen min for reaksjon, og en ting til jeg angrer ikke på ting sånn som andre, jeg syntes generelt mennesker rundt meg er iriterende og bryr meg ikke om noe skjer med dem, men det er ikke noe galt med meg fordi alle er jo forskjellige. Og jeg ser heller ikke meningen med at man lever. Jeg tenker noen ganger på og ta selvmord bare for oppmerksomhet og reaksjon. Er glad i familien min da, uten dem hadde jeg ikke hatt klær osv...

Besvart 12.06.2019 20:05
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss og forteller til oss hva du har opplevd og hvordan du har det nå. Jeg syns det høres ut som du har det veldig vondt og at du forsøker å  mestre smerten så godt du kan!

Det er ikke noe galt med deg! Du har normale reaksjoner etter unormale hendelser! Det er ikke rart du blir sint og ikke bryr deg om mennesker når du har opplevd noe så vondt og krenkende.


Når vil blir utsatt for alvorlige hendelser så kan vi reagere med å bli numne og får en avstand fra følelsene fordi de gjør så vondt å kjenne på. En kniv i siden eller en saks i hånda kan være et uttrykk for sinne og en måte å komme i kontakt med seg selv på igjen.

Når man ikke er helt i kontakt med seg selv så blir man ofte likegyldig og bryr seg lite om andre.

Jeg vet ikke om det er slik for deg men det er hvertfall ikke uvanlig å reagere slik etter voldtekt eller andre alvorlige hendelser.

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med noen om det du har opplevd og hvordan du har det.

Det å sette ord på de tanker og følelser du har sammen med noen som vil lytte og støtte deg kan gjøre at du får det bedre.

Jeg legger ved noen relevante artikler til deg som kan være til hjelp.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart.

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser