Hopp til hovedinnholdet

Jeg er livredd for menn jeg ikke kjenner. Hjelp meg!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er kjempe redd for fremmede menn, hvis de kommer for nær meg beggyner jeg og skjelve og føler jeg skal svime av, tillome noen manne lærere på skolen er jeg ukomfortable rundt, jeg var i bussen, også satt en mann seg ved siden av meg, også beggynte jeg og skjelve. Fikk nesten ikke puste, tror han mannen hørte det så han spurte om det gikk bra, jeg var kjempe redd så jeg sa ingenting, så gikk han bare av bussen, og det tok litt tid før jeg ble normal igjen, men hvorofr skjer dette??!!??? Kan dere PLIIIIIIISSSS gi meg tips til å ikke være så livredd for de mer??

Besvart 12.06.2019 20:17
 

Svar
Hei kjære deg!

Dette høres vondt ut for deg! Det er ikke godt å være redd og ikke ha  kontroll på sine reaksjoner. Jeg syns det er så fint at du kan spørre oss om råd.

Jeg vil anbefale deg å snakke med foreldrene dine og også med helsesykepleier på skolen om  hvordan du har det. Det å sette ord på det som skjer og få hjelp til å sortere i tanker du har kan hjelpe deg til å forstå hva som gjør at du blir så redd.

Når man får angst så kan man få reaksjoner på tankene sine. Det vil si at dersom du tenker på at menn er skumle så klarer ikke hjernen din å skille på om du bare tenker på at det er ubehagelig eller om du faktisk har gode grunner til å være redd i situasjoner.

Derfor kan man få angst i situasjoner som du beskriver om på bussen.

Et råd til deg er å forsøke og si til deg selv at du ikke trenger å være redd. Du er trygg både i et klasserom og på en buss sammen med andre mennesker. Forsøk og pust rolig inn og ut noen ganger og si til deg selv at det ikke er farlig. Da får du tilbake kontrollen og kroppen din roer seg ned.

Jeg legger ved noen artikler til deg om angst som jeg anbefaler deg å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst