Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg mer og mer alene

Jente 15 år
 

Spørsmål

for et par mnd siden ble vennskapet mitt med eksbestevennina mi avsluttet, etter å ha vært venner i mange år. jeg tok det utrolig tøft, og ble veldig såret av hun. etter det føles det ut som alt i livet går nedover, og jeg føler meg bare mer og mer alene. jeg har jo flere venner, men har ingen som er like nærme, som det hun var. i tilegg har jeg vært veldig usiker på vennene mine, siden jeg er en litt paranoid person. jeg føler meg veldig ofte alene, og jeg sliter med depresjon. jeg har hatt tanker om livet, og om alt er verdt det. Jeg er veldig avhengig av venner. jeg prøver å få nye venner,men jeg føler meg ikke kul nok. jeg føler meg veldig alene og ensom, og rett og slett ikke bra nok. og jeg hater å føle meg alene. ofte så gråter eg på kveldene, og soner meg fra verden. jeg har lenge tenkt på å kanskje snakket med en terapaut.men jeg føler at problemene mine ikke er så store og viktige, til å skulle få profesjonell hjelp.det er jo flere problemer enn disse, men har ikke plass her

Besvart 14.06.2019 20:52
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt med ung.no når du ikke har det bra. Dine problemer er store og viktige nok. Det er lurt å søke hjelp tidligst mulig, før problemene rekker å vokse seg store og kompliserte.

Så leit at du og venninna di har avsluttet vennskapet. Håper dere finner tilbake til hverandre igjen etterhvert. Mange opplever at de har en pause fra hverandre i ungdomsårene.

For å bli forstått og få riktig hjelp er det nødvendig at du er helt ærlig og forteller alt om hva du tenker, føler og hvordan du har det til de som skal hjelpe deg. Det er med dette som med andre ting; alt går bedre med litt trening. Jo mer du tar sjansen på å hoppe i det og snakke om det du sliter med, jo lettere blir det etterhvert. Vær tålmodig med både deg selv og hjelperen, så går samtalen greiere når dere øver dere på å snakke sammen.

Dessverre er det ikke slik at foreldre, helsesykepleier, lærere, leger, psykologer, venner eller andre mennesker kan gjette hvordan andre har det. Alle hjelpere er avhengige av å få informasjon fra den som trenger hjelp. Jo mer og bedre informasjon du gir om deg selv og det du sliter med, jo mer nyttig og bedre hjelp får du tilgang til. Du kan begynne med å vise det du har skrevet her til de som skal hjelpe deg. Eller du kan skrive noe mer detaljert som dagboksnotater o.l. Slikt skriftlig materiale er til god nytte for hjelperen som skal sette seg inn i din situasjon.

Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14:00 - 20:00.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge: telefonnummer 116111. Åpent kl. 15:00 - 08:00 (når barneverntjenesten har stengt). Døgnåpen telefon i helgene.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser