Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg ikke møter opp til eksamen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg trenger svart fort. Jeg går første året på vgs, og vi skal trekke til muntlig eksamen. Jeg sliter veldig psykisk, og greier det ikke hvis jeg kommer opp. Det jeg lurt på er hva skjer om jeg ikke møter opp? Altså at jeg sier til mamma og pappa at jeg drar, men heller bare stikker av og får et sammenbrudd. Blir politiet kontaktet eller hva skjer?

Besvart 12.06.2019 09:07
 

Svar
Hei!
Politiet vil ikke kontaktes hvis du ikke dukker opp. Det kan hende faglærer kontakter deg og lurer på hvorfor du ikke kommer. Hvis du blir borte på eksamen, er det best å få legeerklæring på fraværet. 
Uansett kommer du deg ikke unna eksamen. Du må ha den uansett.Faget regnes som ikke bestått inntil du har avlagt og bestått eksamen i faget.Det er like greit å ta den nå i stedet for å utsette den og grue seg til en ny eksamen.
Dersom du ikke møter opp til eksamen, vil det komme fram på karakterkortet ditt til sommeren. I og med du er under 18 år, skal du vise karakterkortet til foreldrene dine. Da får foreldrene dine vita at du ikke møtte opp. Derfor er det like greit å være ærlig overfor dem at du ikke har det så greit. 
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Muntlig eksamen - Hvordan fungerer det?

Gutt presenterer eksamensoppgave til lærer (www.colourbox.com)

Hvor lenge varer muntlig eksamen? Når får jeg vite oppgaven? Hvem bestemmer hvilken karakter jeg får? Det er mange som har spørsmål om muntlig eksamen - Vi har laget en oversikt over hva du kan forvente deg.

Les mer

Råd til muntlig eksamen

Jente står foran en forsamling og skal presentere leksene sine (Foto: colourbox.com)

Husk at det er vanlig å bli nervøs. Jobb med å finne en strategi for hvordan du kan takle dine egne nerver, dersom du frykter at de skal påvirke resultatet på eksamen.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Mange blir stressa av eksamen

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole