Hopp til hovedinnholdet

Store humørsvigninger, tips til hvordan få det bedre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg har perioder hvor jeg kan være i godt humør,og ha det bra, men plutselig på bare noen sekunder endrer det seg. jeg blir enten dritsur eller skikkelig lei meg. jeg klarer ikke kontrollere det. det er helt forferdelig, for det skjer hvor som helst og når som helst. jeg kan sitte hjemme og ikke gjøre noen ting, og plutselig bli så rastløs at jeg blir sur og må slå noe eller i værste tilfelle skade meg selv. følelsene mine forandrer seg så sinnsykt kjapt. i timene sliter jeg med å lese tekster og gjøre oppgaver og høre på beskjeder, for jeg får det ikke inn i hodet, det går rett ut igjen. jeg rister med føttene, biter og river negler til jeg fossblør, tvinner håret mitt og drar meg i øreflippen. jeg får kjempe fort dårlig samvittighet og går rundt og tenker på det lenge og blir lei meg av det, og jeg hater meg selv.det er også ofte jeg blir så sur at jeg begynner å gråte. alt dette tuller veldig med hodet mitt og jeg skjønner ikke hva som skjer. noen tips?

Besvart 15.06.2019 02:56
 

Svar
Hei

Dette hørtes ikke bra ut for deg. Det er vanlig med humørsvigninger i puberteten. Det henger sammen med at dine hormoner er i full sving akkurat nå. Dersom du har andre bekymringer eller vansker å tenke på vil dette også være med på å få humøret til å svinge ekstra. Kan det være at du sliter med andre ting som gjør at du får så store humørsvigninger? Jeg tenker at dette er mer enn bare hormonelle humørsvigninger. 

 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen. Det kan hende at helsesykepleier sammen med dine foreldre kan henvise deg til fastlege og eventuelt videre til BUP (barne og ungdomspsykiatrien.)

 Ikke sitt med dine bekymringer alene, snakk med noe du stole på om hvordan du har det slik at du kan få hjelp til dine store humørsvigninger. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser