Hopp til hovedinnholdet

Finnes det noe måter å dø på uten å få vondt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Finnes det noe måter å dø på uten å få vondt? Jeg har lyst å dø, men er redd for å få vondt hvis jeg ikke dør likevel. Noen tips?

Besvart 14.06.2019 16:27
 

Svar
Kjære jente 14 år

Jeg forstår at du har det veldig vondt og vanskelig, og leter etter løsninger så du kan slippe å ha det sånn. 

Det er alvorlig og bekymringsfullt, og jeg tenker at du trenger hjelp!

Vi her i ung.no kan ikke svare på spørsmålet ditt om hvilke måter du kan dø på uten å få vondt. Hovedgrunnen til det er at vi tenker ikke at du skal dø eller forsøke å skade deg selv alvorlig. 

Vit at det finnes hjelp å få og at du kan få det bedre med deg selv! Ikke gi opp, hold på håpet og troen på at det kan bli bedre. For det er jeg helt sikker på at det kan bli dersom du får litt hjelp på veien.

Du kan ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. De kan tilby støttesamtaler over tid og sammen kan dere jobbe med de vanskelig tankene og følelsene som du strever veldig med nå. Helsesykepleier og Helsestasjon for ungdom har mange gode hjelpeteknikker, som jeg tenker du vil ha god nytte av nå. De vil også vurdere om du er i behov av mer spesialisert hjelp som eksempelvis fra Psykisk helse i kommunen eller fra BUP. 

Jeg vil også oppfordre deg til å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det nå. Du behøver ikke å fortelle alt, men noe bør de vite slik at de kan være gode omsorgspersoner for deg og gi deg den støtten, tryggheten og kjærligheten som du trenger nå. 

Du kan alltid ringe til Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne hjelpe deg!

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge de gode rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser