Hopp til hovedinnholdet

Har en spiseforstyrrelse og er redd for å bli avslørt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Akkurat nå er jeg på en langrennsamling med mange andre som kansje skal begynne på samme skigymnas til neste år. Jeg har en spiseforstyrrelse og føler meg veldig låst i den situasjonen jeg er i. Jeg spiser nærmest ingenting om dagen og trener mellom 2-4timer hver dag!(også når jeg er hjemme). Mamma og pappa vet at jeg har slitt men ikke at jeg fortsatt sliter. Har holdt på siden desember i fjor og har ikke hatt mensen heller siden januar. Aner ikke hva jeg veier akkurat nå men skal til legen på kontroll på onsdag og jeg er livredd for at jeg kommer til å bli avslørt! Men nå er på samling og vet at jeg egentlig ikke burde være her i det hele tatt. Kroppen min verker! Jeg har vondt over alt! Har hodepine hele tiden og føles ut som jeg skal svime av på hver økt! Hvordan skal jeg holde ut her! Har ikke lyst til å si det til noen fordi jeg er redd for å bli sendt hjem....

Besvart 13.08.2019 20:38
 

Svar
Hei

Jeg er glad for at du tar kontakt med oss, og jeg skjønner godt at du føler deg låst i den situasjonen du er i akkurat nå.

Det er dessverre slik at endel av spiseforstyrrelsen er nettopp redselen for å bli avslørt. Men kroppen sier stopp på et eller annet tidspunkt, og jeg blir bekymret for deg når jeg hører hvordan du har det.

Er ikke helsa di det aller viktigste å ta hensyn til? Du spiser nærmest ingenting og trener knallhardt. Kroppen din kommer til et punkt hvor den ikke orker mer. Du føler at skal svime av på hver økt, det er ikke bra!

Så kanskje du bør si det til noen og være åpen om hvordan du har det. De voksne vil bare det beste for deg og hjelpe deg til å bli frisk igjen.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser