Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 100% sikker på at jeg har en form av parafili.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. :) Jeg er en jente som er 17-år. Jeg er 100% sikker på at jeg har en form av parafili, som kalles for hybristophilia, men også kjent som "Bonnie and Clyde Syndrome". Det er en attraksjon til ekstremt voldelige kriminelle. Det som jeg egentlig lurer på er burde jeg skaffe meg hjelp fra en helse profesjonell? Jeg har ingen planer om å bli sammen med en kriminell, men en jeg har lest at noen kan bli tiltrekket til "abusive relationships". En ting til, flere eksperter mener at grunnen til at noen har denne form av parafili, er fordi de har blitt misbrukt i barndommen. Jeg har ikke opplevd å bli misbrukt eller noe lignende i oppveksten min (om dette skulle hjelpe deg å svare på spørsmålet.) Takk!

Besvart 14.08.2019 19:21
 

Svar
Hei jente 17 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hva du strever med. Jeg forstår at du har en tendens til å bli tiltrukket av kriminelle og at du nå er bekymret for om du har en diagnose knyttet til dette.

Jeg syns absolutt du skal snakke med noen om dette slik at du kan få hjelp til å finne ut av hva som gjør at du tenker at du har denne diagnosen.

Jeg vil sterkt fraråde at man leser på internett om ulike diagnoser fordi vi vet at man stort sett kan kjenne seg igjen i det som skrives og det er altfor vanskelig for oss på egenhånd å sortere i hva som er normalt og hva som blir problematisk. Derfor er det viktig at slike tester utføres av kvalifisert helsepersonell.

Du kan i første omgang snakke med helsesykepleier på skolen din som evnt kan anbefale deg å oppsøke psykolog dersom det er grunn til å tro at det vil være riktig behandling for deg.

Du er i en alder hvor du skal finne ut av hvem du er, finne din identitet. Det er ikke så uvanlig at man trekkes mot forskjellige typer mennesker. Det er heller ikke uvanlig at man trekkes mot "bad guys". Det kan være mange årsaker til dette men noen opplever at dette er uredde mennesker - noe som også kan forveksles som en styrke og at man kan bli tatt vare på.

Dette kan være fint for deg å snakke med noen om slik at du kan få sortert i dine tanker og bekymringer. Du trenger absolutt ikke ha blitt utsatt for seksuelle overgrep eller voldtekter og det vil være veldig slitsomt for deg å lete etter årsaker for at du skal ha en slik diagnose vil jeg tro.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangstanker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangstanker