Hopp til hovedinnholdet

Kommer ikke til å klare mer

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg kommer ikke til å klare mer. Har snakket meg folk før og prøvd å snakke med foreldrene mine, jeg gir opp. Har hatt tanker om å gjøre det før men nå går det mot slutten og jeg klarer heller ikke starte på vidregående, det blir for mye stress. Vil ikke, jeg vet egentlig ikke hva jeg skal spørre om så er vel ikke et spørsmål, vil bare få sakt det til noen før jeg drar. Mest sannsynlig før skolen starter igjen. 20.august så ja, har fått sakt noe. Vet heller egentlig ikke hva jeg skal si, er vanskelig.

Besvart 13.08.2019 16:38
 

Svar
Hei jente 16 år

Det er ingen tvil om at du har det vanskelig sånn som du beskriver det. Kan hende du ikke har snakket med legen din, og at det er en god ide og gjøre det. Legen din har taushetsplikt. Det høres ut som du har tatt en avgjørelse om å ikke begynne på videregående skole. Kan hende det er bedre for deg å gjøre noe annet dette året. Og du skriver at du skal dra. Da blir jeg usikker på om du mener at du skal flytte en annen plass, eller om du har tanker om å ta livet ditt. Dette er kanskje vonde ting å snakke om, vanskelig å finne ordene. Alarmtelefonen for barn og unge er der for deg og du kan ringe når som helst. Forsøk også legen din, eller legevakta der du bor. Legevakta kan formidle til legen din hvordan du har det.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert