Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg ta opp med behandler at mensen er uteblitt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har blitt diagnostisert med atypisk anoreksi og går til behandling hos bup. Jeg sliter med å normalisere matinntaket og har nylig mistet mensen. Jeg har en forholdsvis normal/ noe svingende vekt. Jeg lurer på om jeg skal ta opp med behandleren at mensen har uteblitt også lurer jeg på hva behandler vil si/ gjøre da. Tusen takk for svar<3

Besvart 13.08.2019 22:19
 

Svar
Hei

Det er godt å høre at du har kommet til behandling når du har fått en slik krevende og alvorlig sykdom. Det er viktig at du videreformidler at menstruasjonen har uteblitt. For behandleren din er det viktig å vite om alle symptomene sykdommen gir deg, slik at du får best mulig tilpasset behandling.

Behandling for denne lidelsen er vanligvis familiebehandling. Det betyr at behandleren din har samtaler med hele familien for at du skal få best mulig støtte til å håndtere måltider og utfordringer på veien. I denne behandlingen er det foreldrene som hjelper ungdommen til å normalisere matinntaket fordi det er fryktelig vanskelig å få det til på egenhånd. Om ungdommen mister menstruasjonen betyr det at ungdommen må få mer støtte og hjelp til å få til en god struktur på måltider og nok mat. Om behandleren din følger denne behandlingsformen er det det som vil bli fokuset videre. Du kan lese mer om dette her: www.ung.no/psykisk/spisef/4292_Behandling_av_spiseforstyrrelser_hos_unge.html

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser