Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre med at jeg ikke har det bra på skolen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 13år som ikke trives på skolen jeg har det ikke noe bra hvergang jeg skal på skolen får jeg vondt i magen kvalm osv. Hva skal jeg gjøre ? Jeg hater også å ha presentasjoner og høyt opplesing. Hva burde jeg gjøre

Besvart 22.08.2019 09:09
 

Svar
Hei

Det første jeg vil du skal gjøre er at du ber om en prat med den voksne på skolen som du har mest tillit til, om det er kontaktlærer, sosiallærer eller helsesøster spiller mindre rolle.
I samtale med denne skal du legge fram hvordan du har det, akkurat som du gjør her. Hvis det er noe med skolemiljøet, så er skolen pliktig til å jobbe med det slik at du kan få det bedre. Dette er også noe skolen ønsker, men det er ikke alltid de vet om alt som foregår i en klasse. Derfor er det viktig at du forteller det.
Det at du grur deg til presentasjoner og høytlesing er mulig å gjøre noe med. Dette er mulig å øve på, men for å legge en lur plan for dette må de voksne få vite om det.
Jeg legger ved litt info om alt en kan ta opp med helsesøster.


Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser