Hopp til hovedinnholdet

Når det skjer noe på skolen, føler jeg skyld, jeg blir sliten av det, råd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en anonym søker som lurer Jeg føler hvis det skjer noe på skolen som egengtlig ikke jeg har noe med, og det er ganske ofte jeg føler den skylden. Jeg blir ganske sykisk sliten av det. Noen råd ?

Besvart 26.08.2019 13:53
 

Svar
Hei jente 13 år.

Så slitsomt det må være for deg om du kjenner på en skyldfølelse som ikke er riktig og sann. Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp, for slik skal du ikke ha det. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen voksne om hvordan du har det og hva du tenker som gjøre at du får denne skyldfølelsen. Ofte er det tanker som ikke er sanne eller som er unyttige for oss å bruke tid på. 

Ta derfor kontakt med helsesykepleier eller noen andre voksne på skolen som du stoler på. Har kan dere samen finne ut hva du kan tenke og gjøre når de unyttige tanken dukker opp. 

Snakk også med de hjemme. Ofte hjelper det å få luftet sine tanker og snakke med noen som kan trøste og gi råd når en går og grubler på vonde ting. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser