Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir utsatt for psykisk vold fra min far.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har blitt utsatt for psykisk vold av faren min. Jeg hater han, men får dårlig samvittighet for det. Jeg kunne ønske at han bare var ute av livet mitt fordi jeg blir så sint når han er i nærheten av meg. Hvis jeg skal gjøre noe med han har jeg angst flere dager i forveien og føler jeg skal svime av når jeg er i nærheten av han. Det er vanskelig fordi han kjøper ting til meg og skaffer meg ting, så da føler jeg meg slem når jeg ønsker han ut av livet mitt. Hatet mot han er så sterkt, men har ikke mot til å gjøre noe med det, jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Føler ikke at psykolog hjelper lengre heller...

Besvart 29.08.2019 13:26
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no! Det er et vanskelig dilemma du skriver om. På den ene siden gir din far gaver og sørger for deg økonomisk. På den andre siden er du utsatt for psykisk vold fra han. Du er i en del av livet der det er naturlig at du vil bestemme selv og klare deg mer alene. Du er jo 18 år og har sikkert vurdert muligheten for å flytte for deg selv, men det skal jo noe til at praktiske ting og økonomi tillater det. Jeg tenker du kan sørge for å være med venner og lage avtaler med folk du liker å være sammen med.

Så lenge du må bo hjemme må du likevel på en eller annen måte leve med han i nærheten. Har du lyst til å få et bedre forhold til han? Kunne du tenke på en hyggelig ting å gjøre sammen med han? Hvis du svare ja på et av disse spørsmålene, så har du noe å jobbe med. Kanskje du kan drøfte det i en time hos psykologen. Eller du kan se nærmere på psykologisk førstehjelp og finne «Røde og Grønne tanker», slik som i artikkelen under her.

Ha det godt!

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser