Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig med nettskole eller noe?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg sliter for tiden og har egentlig gjort det lenge. jeg går til BUP for selvskading og depresjoner, eller jeg vet egt ikke hvorfor men jeg går dit iallefall. jeg sliter åsså m angst, men fikk hjelp mot panikkangst for noen år siden. uansett, jeg har mistet all motivasjon. for trening og skole. jeg har littmotivasjon for åbli tynn (er 59kgish, 173cm). men skole bryr jeg meg ingenting om. jeg hater det der, folka er ok selvom de ikke alltid er hyggelig men blir iallefall ikke mobbet lenger.. uansett spørsmålet mitt er om det er mulig med nettskole ellerno? sånn et unntak? fordi jeg kommer virkelig ikke til å klare skole noe mer. framtiden min er lism ødelagt fordi jeg sliter nå, d suger. jeg hater skole sånn ekstremt og gruer meg hele tiden, følger ikke med, gjør ingen lekser, låser meg inne på do og kommer fsent heletiden. kan jeg få online skole? forid d høres mye enklere og bedre ut. og om jeg ikke kan ta norsk online skole, kan jeg da lism ta online skole fra USA, men i Norge?

Besvart 01.09.2019 19:59
 

Svar
Hei jente 14 år

Det høres ikke greit ut for deg, og jeg forstår at du strever og leter nå etter hvordan du kan få orden på livet ditt. 

Det er bra at du tar kontakt med oss her i ung.no og spør oss. Jeg skal forsøke å hjelpe deg litt på vei.

Ut fra det du skriver, så forstår jeg at BUP hjelper deg med det du strever med psykisk. Det er veldig bra! Jeg ber deg om å ta i mot den hjelpen du får og jobbe med de vanskelige tankene og følelsene du kjenner så sterkt på.

I tillegg til behandling, så har BUP mulighet til å få til et skolemøte der det diskuteres hva som er det beste for deg nå i forhold til skole. Det finnes flere alternativer for deg, der du blant annet kan få tilpasninger slik at du klarer å gjennomføre skolen. 

Vi vet at det beste er å fortsette rutiner og ha struktur i livet sitt til tross for store psykiske vansker, der en blant annet fullfører skolegang parallelt med at en får god tilrettelegging og hjelp til å "holde ut" med eksempelvis en konkret og håndterlig plan, som kan justeres underveis.

Skolen bruker å være veldig samarbeidsvillige og forståelsesfulle når de får litt mer innsikt i hvordan den enkelte elev har det, så jeg vil virkelig anbefale at det arrangeres et samarbeidsmøte med skole og behandler ved BUP. Foreldrene dine bør delta på møtet, og du kan selv velge om du vil være til stede eller ei. 

Jeg håper du har gode mennesker rundt deg, som støtter og trygger deg nå. Det tenker jeg at du trenger!

Jeg legger ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser