Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få i gang drømmen om å bli illustratør?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har slitt med angst siden jeg var 11 og det har gjort at jeg ikke klarte å fullføre vgs. Har ikke vitnemål, går ikke skole og har ikke jobb nå pga angsten. Hver gang jeg tenker på jobb får jeg angst. Og når jeg tenker på hva jeg vil bli er det bare en ting som står i hode mitt og det er noe innenfor tegning. Det er min eneste interesse men ingen har trua på meg, jeg aner ikke hvordan jeg skal få igang drømmen min engang. Har dere noen tips til hvordan jeg kan få meg ut i å bli illustratør eller noe annet innen tegning? Jeg står så fast i livet mitt nå og går rundt å er livredd for at det ikke blir noe av meg. Takk for svar på forhånd.

Besvart 23.09.2019 21:28
 

Svar
Hei jente 19 år.

Så flott at du har en drøm om å gjøre noe innenfor tegning. Ikke gi slipp på drømmen din. At andre ikke har tro på drømmen din, betyr ingenting, så det må du forsøke å overhøre. Det viktigste er at du ikke slipper drømmen din. 

Jeg vil anbefale deg å kontakte oppfølgingstjenesten i ditt fylke. Her kan du få god hjelp til å få oversikt over de mulighetene og rettighetene du har. Sammen kan dere finne ut hva du og andre kan gjøre for at du kan begynne på veien mot drømmen din. Da er det viktig at du forsøker å lytte til de råd og anbefalingene du får. 

Samtidig håper jeg at du får god behandling for din angst, slik at ikke angsten står i veien for dine drømmer. Hvis ikke, anbefaler jeg deg å snakke med fastlegen din, slik at du kan henvises til psykolog, eller annen terapi. 

Jeg heier masse på deg og ønsker deg lykke til. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser